Zaražen učenik Ekonomske škole, njegovo odeljenje prešlo na onlajn režim

ČAČAK – Kod jednog učenika Ekonomske škole u Čačku potvrđen je koronavirus, zbog čega je jedna grupa odeljenja koje pohađa ovaj srednjoškolac prebačena na onlajn nastavu, izjavila je rukovodilac Školske uprave Moravičkog okruga Slađana Parezanović.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku u okrugu je kovid infekcija potvrđena kod šestoro učenika – dvoje iz Tehničke škole u Gornje Milanovcu, po jedno iz Prehrambeno-ugostiteljske, Ekonomske i OŠ “Milica Pavlović“, a kako je navela, odranije i kod jednog učenika čačanske Gimnazije.

„Na onlajn je prebačeno celo odeljenje Tehničke škole u Gornjem Milanovcu i po jedna grupa u Prehrambeno-ugostiteljskoj i Ekonomskoj u Čačku. U “Milici Pavlović“ se nastava se odvija normalno, pošto je zaraženi učenik na vreme izolovan“ – rekla je Parezanović.

Ona je navela i da u Čačku i Moravičkom okrugu ima kovid pozitivnih prosvetnih radnika, ali s obzirom na to da su, kako je istakla, uglavnom došli iz porodica u kojima je bilo zaraženih, svi su na vreme izolovani i u kolektivima nema nikakve opasnosti.

„Roditelji ne treba da podležu panici i treba da imaju poverenja u škole i predškolske ustanove, jer se zaista vodi računa o bezbednosti svakog deteta i svakog zaposlenog. U osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama u Moravičkom okrugu situaciju sa kovidom-19 držimo pod kontrolom“ – naglasila je Slađana Parezanović.

Ona je dodala da je situacija u čačanskim vrtićima “potpuno bezbedna“, te da nema zaražene dece niti vaspitača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име