Završena izgradnja saobraćajnice u Mršincima

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je, sa saradnicima, posetio Mesnu zajednicu Mršinci, u kojoj je potpuno rekonstruisan takozvani Put do Milišića, kako ga meštani nazivaju. Saobraćajnica je dugačka 1.200 metara, širina asfalta je tri metra, a vrednost radova oko 14 miliona dinara.

Na inicijativu Grada Čačka, investiciju je finansirala Vlada Republike Srbije preko javnog preduzeća „Putevi Srbije“, a radove je izvodila firma „Štrabag“.

Kako su naglasili meštani ovog kraja, na asfaltiran put čekali su više od pola veka, a saobraćajnica će u velikoj meri olakšati njihov svakodnevni život, jer se stanovnici uglavnom bave poljoprivredom, a u ovom selu ima dosta porodica sa malom decom.

Prema rečima gradonačelnika Todorovića, ulaganje u putnu infrastrukturu u svakom delu grada je od izuzetnog značaja, ali, kako je istakao, pogotovo u seoskim sredinama u kojima mladi bračni parovi, sa malom decom, imaju želju da ostanu na selu i nastave posao svojih roditelja ili započnu svoj. Todorović je naglasio da će lokalna samouprava i dalje ulagati u ovaj kraj, a jedan od pririteta biće izgradnja vrtića u Zablaću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име