Zvanično počela da radi kotlarnica „Fakulteti – OŠ Vuk Karadžić“

Danas je zvanično počela da radi gasna kotlarnica “Fakulteti – OŠ Vuk Karadžić”, koja se nalazi između Agronomskog fakulteta i Studentske menze.

Kotlarnica je kapaciteta 3MW sa vrelovodno/toplovodnom mrežom i savremenim podstanicama. U drugoj fazi planirano je proširenje kapaciteta kotlarnice za još 3MW radi priključenja drugih objekata javne i privatne namene duž Ulice Svetog Save.

Prelaskom na snabdevanje sa novog energetski efikasnog postrojenja i povezivanjem na primarnu vrelovodnu mrežu, umesto starog sistema, ostvariće se značajne uštede i zadovoljiti najstrožiji ekološki standardi.

Na ovaj način “ugašene” su sve kotlarnice u ovom delu grada koje kao pogonsko gorivo koriste naftu, mazut i ugalj, kao i dotrajale kotlarnice na prirodni gas. Tako obezbeđujemo pouzdanije i kvalitetnije grejanje i, naravno, čistiji vazduh. Veoma je važno da u ovom delu grada, pored Sportsko-rekreativnog centra, pored obrazovnih ustanova, vazduh bude čistiji i da se obezbedi najmanja moguća emisija štetnih gasova.

Posle zamene svih toplotnih izvora kojima gazduje JKP “Čačak” sa mazutnog goriva na prirodni gas, možemo se pohvaliti da smo jedan od retkih gradova u Srbiji u kojima sva postrojenja daljinskog sistema grejanja koriste gorivo sa najvećim stepenom korisnosti i najmanjom emisijom zagađujućih materija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име