Bliži se kraj agoniji u Crvenom krstu?

Organizaciju Crvenog krsta u Čačku u proteklih par meseci potresale su afere i skandali. Nakon poslednjeg sastanka koji je realizovan u gradskoj upravi i izjavama zvaničnika, može se zaključiti da je ovoj agoniji došao kraj. Najavljene su smene i sankcije za sve učesnike u ovim aferama.

Kako je sve počelo, pitaju se gradjani? Dešavalo se i ranije da se ova humanitarna organizacija nadje u nezgodnim situacijama i da bude izložena javnim kritikama ali upućeni kažu da današnje bruke nikada nisu bile veće. Sve je počelo konfliktom izmedju zaposlenog Igora Logvinova i Igora Trifunovića, predsednika Skupštine grada Čačka. Pale su teške reči i pretnje o čemu se javnost upoznala iz njihovih saopštenja. O svemu ovome pisali su lokalni i republički mediji.

Čitajte još: Bruka i sukobi u Crvenom krstu. Lični razlozi ili nešto drugo?

Nakon toga zaposleni bivaju izloženi raznim pritiscima i u kolektivu dolazi do podela izmedju ove dve struje. Ono što je u početku svima bilo čudo je svadja izmedju ova dva glavna aktera. Upućeni kažu da su Trifunović i Logvinov bili u dobrim odnosima, šta više bili su „kao nokat i meso“ kada je politika u pitanju. No sve će to uskoro biti ružna prošlost, poručuju zaposleni.

„Dobro je, biće dobro. Milić (zamenik gradonačelnika Čačka) se uključio u problematiku i rešenje je na vidiku. On je pristojan i kulturan čovek. Čula sam da će neko biti smenjen, neko sankcionisan ali ono što je bitno da više neće biti sukoba i da finansiranje rada Narodne kuhinje i dobrovoljnog davalaštva krvi neće biti ugroženo. Hvala gradonačelniku, njegovom zameniku i privrednicima na svemu što rade za Crveni krst, a ostalima neka je na čast.“ – poručuju iz kolektiva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име