Ko je Goran Petković i čega je on odbornik?

Skupština grada Čačka broji 75 odbornika. Odborničku većinu čini 63 odbornika, a 12 odbornika je u opoziciji. Od formiranja nove vlasti, sredinom avgusta meseca 2020. godine, održano je sedam skupštinskih sednica.

Za gradjane Čačka prava je enigma ko je Goran Petković i koju politiku zastupa. Od 18. avgusta 2020. do danas prošlo je preko dve stotine radnih dana od kako je odbornik Petković položio zakletvu da će raditi po zakonu i interesu gradjana Čačka. Za to vreme ni jednom se nije javio za reč niti je imao prijem gradjana. Nije se oglašavao u medijima, niti je održavao sastanke bilo kakve vrste. O amandmanima i da ne pričamo. Od njega nije potekla nijedna inicijativa, niti je upoznao nadležne sa bilo kakvom situacijom sa terena. Ali to ne znači da nije radio ništa, bar ništa korisno za zajednicu u kojoj živi.

Prebacivanje odgovornosti ili nešto drugo?

Svedoci smo nedostatka kulture u političkom životu i govoru pojedinih političara u našem gradu. Društvene mreže se svakodnevno zatrpavaju dozom dezinformacija, abrova i uvreda na račun pojedinaca i grupa gradjana u našem gradu. Šta se to dešava sa Petkovićevim aktivistima i čega je on predsednik, pitaju se gradani? O tome su sa nama govorili neki od članova njegove organizacije koji su, kako sami kažu, bili izmanipulisani.

„Ja sam čuvao kutiju za Petkovića, i nisam bio plaćen. Prvo su govorili da ćemo dobiti 1 500 dinara, pa 3 000 dinara i na kraju nismo dobili ništa sve dok se nismo javno pobunili. Od izbora nas nije zvao ni jednom, osim preko posrednika kada mu je trebalo da spletkari protiv partijskih ortaka i da ih zavadja. U tome nisam hteo da učestvujem i napustio sam ga!“ – kategoričan je sagovornik.

Na naše pitanje zašto nesuglasice ne rešavaju u svojoj stranci, sagovornik tvrdi da nema sastanaka i da se sve krije od članova.

„Prvo, menja lokale često. Pitanje je da li je i njima izmirio dugovanja? Dolazio je neki momak što su mu oštetili auto, tražio odštetu i nakon toga više nije bilo sastanaka. Petković je odgovornost prebaciovao na nekog momka iz druge stranke. Sastanaka nema i bave se glupostima. Ma svi su ogorčeni na njega.“

Druga sagovornica tvrdi da se Petković ni jednom nije javio za reč na sednici.

„Samo dodje, upiše se, bude do pauze i ode kući. Bruka nas. Niti se javlja za reč, niti gleda da se uključi u rešavanje nekih problema. Saznali smo da se reaspituje da postavi neki privredni objekat negde na Moravi i da ne pita šta košta. To je skandalozno. On gleda svoje kombinacije, za ostale ga baš briga.“ – rekla je ona.

Inače Petkovićevi aktivisti su aktivni na društvenim mrežama i svakodnevno se obračunavaju sa svakim ko drugačije misli. Pojavljuju se u anketama, daju orkestrirane izjave, ali nikako da se pozabave gradjanima i njihovim problemima. Petkovićeva organizacija je jedno vreme pisala saopštenja za javnost u kojima je upirala prst u neke direktore, iznoseći neistine i špekulacije.

Ali o detaljima u nekom od sledećih tekstova i nakon ankete koju ćemo sprovesti medju narodom. Jer gradjane zanima ko je Goran Petkovič, odbornik koga plaćaju sredstvima poreskih obveznika grada Čačka?

Na osnovu svega što smo čuli od naših sagovornika možemo zaključiti da od ovog odbornika gradjani nemaju nikakve vajde, kao i da je, iako neaktivan na sednicama Skupštine grada, itekako aktivan van njih kada treba nekog oblatiti ili etiketirati.

2 KOMENTARA

  1. I? Šta je on to toliko loše uradio? Imate mnogo prelih za komentarisanje. Ova pričica vam je lagana, neargumentovano, bez imena navodnih sagovornika, što mene kao čitateljku navodi na sumnju da imate neki lični amozitet prema ovom čoveku, pa izmišljte. Da nije tako, naveli bi puna imena i prezimena tih sagovornika, pa da se vidi tačno o čemu se radi. Džabe ste krečili!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име