Aktivisti odbornika Petkovića: „Može nekom da pukne i labrnja!“, „Ne znate sa kim se kačite bagro!“

Pandemija korona virusa donela je velike izazove i poremetila stare navike. Kada su u pitanju članovi političkih partija, njihove aktivnosti su sada u velikoj meri izražene na društvenim mrežama. I ništa tu ne bi bilo strašno da taj prostor koriste na zakonski dozvoljen način, bez pretnji i uvreda.

Naime, nakon objavljenoj teksta „Ko je Goran Petković i čega je on odbornik?“, naša redakcija se našla na meti Petkovićevih pristalica. Izneli su niz uvreda ali ono što je za svaku sankciju i osudu, uputili su pretnje. Poručili su da će nekom pući labrnja, kao i da ne znamo sa kim se kačimo.

Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak

„Nije ovo prvi napad ni na Gorana ni na POKS izuzetno posten i dobar covek,njega su gradjani tu postavili,a ne ko neki sto padaju sa plafona.Dosta vise jeftinih trikova,moze nekom da pukne i labrnja.“ – napisao je izvesni Komadinić

Pozdrave su nam preneli u ime Azov brigade. 

Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak

Nacionalni korpus je politička organizacija nastala od militanata bivše vojske, sada brigade „Azov“, poznate po neonacističkoj ideologiji i poštovanju lika i djela ukrajinskih kolaboracionista iz Drugog svjetskog rata Stepana Bandere i Romana Šuheviča.

“Naši su novinari stradali tijekom sukoba između Nacionalnog korpusa i snaga sigurnosti u blizini hotela u Kijevu”, ravno sa lica mesta je izvestio kanal HromadskaTV.

Kasnije su na internet stranicama kanala objavljene detaljnije informacije o ranjavanju novinarke Viktorije Roščine i snimatelja Alekseja Nikulina.

No, ukrajinski kanali javljaju da su u sukobu Desnog sektora i snaga sigurnosti pomenuti nadmašili neonaciste u smislu agresije.

Tokom sukoba je stradao i novinar ukrajinskog izdanja Radija slobodna Europa Sergej Nužnenko, javlja RSE Ukrajine na svojim internet stranicama.

Preneo je tada internet portal logicno.com, 18. decembra 2019.

Pored pretnji, pisali su uvredljive komentare na račun novinara. Mi se ovim putem izvinjavamo zbog fotografija i njihovog jezika, ali ovo je način da se vidi sa čime se sve suočavaju novinari koji izveštavaju javnost o pojedinim političarima.

Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak

Na meti Petkovićevih aktivista se našao i njegov blizak saradnik i kolega, Aleksandar Kundačina. Za nas je to bilo čudno, sobzirom da su u kampanji bili nerazdvojni. Inače Petkovićevu kampanju smo pratili i izveštavali javnost o tome, bez ikakve naknade za te usluge. Zato je u najmanju ruku ružno što nam poručuju da sve radimo za novac, izmedju ostalog.

Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak
Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak
Foto: printskrin fb grupa 032info – Čačak

Očigledno da Petković svoje saradnike nije upoznao sa njegovim „političkim dilovima“ za koje ne pita šta košta ali to nije razlog da nam prete i da nas vredjaju. Uostalom moći će da čitaju o tome u nekom od narednih tekstova.

Mi ćemo, najverovatnije u ponedeljak, sve dokaze koje imamo za pretnje i uvrede u komentarima predati policijskoj upravi u Čačku, tačnije sektoru za internet i sajber kriminal, kao i nadležnom tužilaštvu. Nećemo dozvoliti da na nas neko vrši pritisak i da nam preti, samo zato što smo najavili tekstove u kojima ćemo pisati o nečijoj zloupotrebi položaja. Odbornik ima odredjena prava ali i obaveze, i on mora poštovati zakon! Ako gradjani plaćaju takse za zakup prostora i sve poreze, to važi i za odbornike.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име