Sukobi u Narodnoj stranci vode ka cepanju partije?

Foto: društvene mreže

Već duže vreme kuva u Narodnoj stranci, a razlog je borba za fotelju prvog čoveka stranke. Sve je počelo kada je deo lokalnih odbora Narodne stranke zatražio vanrednu sednicu Skupštine na kojoj bi se birao novi predsednik. Miroslav Aleksić je javno rekao da bi se kandidovao za mesto šefa stranke ako bi odbori to od njega tražili. Jeremićeva reakcija stigla je brzo, smenjen je Aleksić sa mesta šefa Izvršnog odbora, a smenjeni su i članovi predsedništva koji javno podržavaju Aleksića.

Među smenjenima je i Lazar Paunović iz Čačka. On je bio poverenik omladine u Narodnoj stranci, sve dok javno nije podržao Miroslava Aleksića za predsednika stranke.

Sada se vodi pravi medijski rat među frakcijama u Narodnoj stranci, jedni druge optužuju za izdaju i saradnju sa vlastima. Zanimljivo je da na sve ovo ćuti odbor stranke u Čačku, s obzirom da oni imaju komentar za sve što se dešava u gradu. Posebno čudi činjenica što je smenjeni član predsedništva upravo iz Čačka.

Jedan od osnivača stranke, kaže da je sve ovo bilo i očekivano. Izvor blizak redakciji tvrdi da je cepanje stranke neminovno, pitanje je samo da li će se to desiti pre ili posle izbora.

„Jeremića nema nigde već par meseci. Ćuti u javnosti, ne saziva sastanke, ne obilazi odbore… Nakon tragedija koje su se desile u Srbiji i protesta, stvorio nam se „politički kapital“ (!?) koji smo morali da iskoristimo na pravi način. Opozicija se podelila na proevropsku i prorusku stranu, a mi? Nema nas nigde. Ovde u Čačku pola odbora sarađuje sa vlašću. Ako se stranka ne raspadne do izbora, neminovno će se nakon izbora podeliti na dve odborničke grupe. Neki će tada ući u vlast, a nama ostaje da čekamo da svako pokaže svoje lice“. – poručio je razočarani član.

Zanimljiv je podatak da su funkcioneri Narodne stranke u Čačku uglavnom bivši članovi SNS i Nove Srbije (Velimir Ilić).

U Narodnoj stranci kuva, a čačanski narodnjaci „glasno“ ćute. Koji će to odbornici Jeremićeve NS, posle izbora, podržati vlast u Čačku, ostaje da vidimo.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име