Učesnici protesta besni: Dok se otimaju za fotelje, nas šetaju kao ovce!

Foto: ilustracija/društvene mreže

Sednica skupštine Narodne stranke zakazana je za 22. oktobar, a tada bi članovi trebalo da zadrže Vuka Jeremića ili da dobiju novog šefa.

Daleko je oktobar, kažu članovi, a u javnosti ne prestaje rat između struja okupljenih oko Jeremića i Aleksića.

Čačanski odbor narodnjaka i dalje „mudro“ ćuti. Kako saznajemo sastanci se ne održavaju, za stav i mišljenje članove niko i ne pita, pa se diskusija vodi na društvenim mrežama.

Osnivači stranke u Čačku se bune što čačansko rukovodstvo Narodne stranke ćuti na ubacivanje preletača u Glavni odbor stranke i smenu kolege Lazara Paunovića.

„Ja sam osnivač, član već šest godina i mislim da je vreme da se nešto menja. Zbog Vuka Jeremića imamo nekih 2% podrške, cenzus nećemo preći. Mi koji smo išli, o svom trošku, na mitinge i sastanke u Beograd sada imamo manja prava samo zato što drugačije mislimo, a u Glavi odbor ubacuju neke preletače. Uništiše nas botovi koji rade za Vuka Jeremića. Ovo sa protestima, to je cirkus! Nemamo više ni volje, ni energije. Šetaju nas kao ovce po gradu, da slušamo mitingovanje ljudi koji nisu iz naše stranke. Svađaju se svaki dan oko fotelja, kao da smo već pobedili i ušli u vlast. Ovo ovako ne ide, mi ovako teško da ćemo imati više od 2%“ – rekao je jedan od osnivača.

Mnogi članovi stranke se žale da će biti smenjeni ili javno kritikovani ako ne podrže Vuka Jeremića. Takav primer nam dolazi iz Niša.

Niški odbor Narodne stranke podržao je Aleksića kao kandidata na mesto šefa stranke i ubrzo nakon toga je raspušten. Postavljen je poverenik koji je blizak Vuku Jeremiću.

Zašto odbor u Čačku ćuti, pitaju se članovi? Nemaju mišljenje ili stav? Mi smo dobili smo odgovor da to nije stvar koja se tiče javnosti!?

Iz Narodne stranke za sada apeluju na sve aktiviste da se suzdrže od komentara u javnosti ako žele da sačuvaju stranku. Činjenica je da je u Čačku došlo do podele među narodnjacima, a vreme će pokazati šta će se dalje dešavati.

„…Ovde u Čačku pola odbora sarađuje sa vlašću. Ako se stranka ne raspadne do izbora, neminovno će se nakon izbora podeliti na dve odborničke grupe. Neki će tada ući u vlast, a nama ostaje da čekamo da svako pokaže svoje lice“. – rekao nam je jedan od osnivača.

Sukobi u Narodnoj stranci vode ka cepanju partije?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име